SK Hynix ulaže $107 milijardi u nove pogone

SK Hynix je predviđa porast potražnje za poluprovodnicima u narednom periodu, tako da ova kompanija planira da uloži dodatnih 107$ milijardi dolara u otvaranju četiri nova objekta u Južnoj Koreji, koja će se fokusirati na DRAM i druge memorijske tehnologije.

Tokom ovog perioda, dodatnih 49$ miliona će biti iskorišćeno za unapređenje postojećih objekata kompanije, što pokazuje nivo optimizma u vreme kada je cena memorije drastično smanjena.

FILE PHOTO - SK Hynix Inc's DRAM modules are seen in this picture illustration taken at the co

Ova dugoročna investicija može biti potaknuta povećanjem DRAM i NAND-a u Kini u poslednjih nekoliko godina, koji koriste prednosti nedavnog povećanja potražnje kako bi brzopleto stekli udeo na tržištu. Konkurenti kao što su Samsung i SK Hynix nadaju se da će povećati pritisak na domaće kineske proizvođače povećanjem sopstvenih kapaciteta. Ovaj potez će otežati situaciju malih i srednjih proizvođača, barem bez podrške kineske vlade.

Nove investicije SK Hynix-a će pokriti decenijske potražnje, a kompanija će povećati potražnju za poluprovodničke elemente zahvaljujući sve većoj upotrebi veštačke inteligencije i uticaju pametnih automobila. Nove tehnologije zahtevaju memoriju za svoj rad, što je specijalnost SK Hynix kompanije.

Izvor: OC3D

Ostavite komentar...

avatar