Asus ROG STRIX XG32VQR

Već godinama svi mi kada neko spomene ROG ili ASUS brend pomislimo na nešto vrhunsko i nešto što predstavlja sam vrh.

Neobična stvar kod ovog modela je što pripada kategoriji 16.9 monitora sa osrednjom veličinom displaya dok sa druge strane poseduje zakrivljenost od 1800R. Nekakva ustaljena šema je bila da su veliki monitori ravni ili da budu zakrivljeni wide režimu, dok je Asus XG32VQR sušta suprotnost.

Kada govorimo o osnovnim karakteristikama, XG32VQR je monitor veličine 31,5” sa odnosom stranica 16:9 I VA panelom koji ima osvežavanje od 144Hz sa FreeSync 2 opcijom u 2k rezoluciji, a naravno tu je i HDR podrška.

Iako je 144Hz primetna razlika u osveženju, tu nužno ne mora da znači i bolje iskustvo. Istina je da će gameplay u akcionim igrama izgledati fenomenalno, a ukoliko želite još veće brojke morate ići na TN panel, zato što je trenutno 144Hz limit IPS i VA panela, a da budem iskren ne bih vam preporučio. Ukoliko igrate strateške, potezne, RPG, MOBA igre mislim da bi trebalo potražiti neki drugi model zato što će 144Hz biti neprimetno pa vam savetujem da ne bacate novce na tu osobinu. Sa druge strane mislim da je 2k rezolucija trenutno idealna za gaming, dok će te u 144Hz dodatno uživati.

Sve u svemu ovo je jedan odličan monitora, ali ako u obzir uzmmemo i cenu koja je za nijansu visoka, odlučio sam da Asus Strix XG32VQR dobije Štreberi Platinum nagradu, zato što smatram da u ovom cenovnog rangu moraju da ponude nešto bolje osobine, dok se monitori sa ovim osobinama mogu pronaći za čak sa 100 do 200 evra nižom cenom.

Uređaj na testiranje ustupila lokalna ASUS kancelarija…

Ostavite komentar...

avatar